- NOMES DAS FROITAS.
- CANTIDADE : MOITO/ POUCO.
- COMPARAMOS:
MÁIS QUE, MENOS QUE…IGUAL QUE…
-
FORMA DAS FROITAS (CÍRCULO, OVALO…..)
-
FORMA DA CESTA /O (CÍRCULO,
CADRADO, RECTÁNGULO..).
-
CORES (VERDE, AMARELO, MARRÓN…) .
-
NÚMEROS (CONTAMOS AS FROITAS DAS CESTAS).
-
TAMAÑO DA CESTA/O E FROITAS ( GRANDE/ PEQUENA).
-
O TACTO (SUAVE, RUGOSA, ÁSPERA, DURO… ).
-
O GUSTO ( DOCE, AMARGA, ÁCIDA…).
-
DIFERENZA ENTRE SECOS E CARNOSOS.
-
CONCEPTOS ESPACIAIS ( DENTRO/ FÓRA…).
- DIFERENTES MATERIAIS ( CORDA, MADEIRA,…)
EXPERIENCIA: MANIPULAMOS ALGÚNS FROITOS DA CESTA,
COS
OLLOS TAPADOS.
APRENDEMOS:
-
O
SENTIDO DO TACTO ESTÁ NA PEL ( NON SOAMENTE NAS MANS)
-
TOCANDO
PODEMOS COÑECER DIFERENTES TEXTURAS.
-
QUE A
SENSACIÓN TÉRMICA É DISTINTA DUNHAS A OUTRAS.
-
QUE
SON DE DIFERENTES FORMAS.
-
QUE
SON DE DIFERENTES TAMAÑOS.
-
QUE
ALGUNHAS TEÑEN ZUME E OUTRAS NON.