TODOS OS MATERIAIS EXPOSTOS TEÑEN PROPÓSITO EDUCATIVO E ESTÁN ELABORADOS SEN ÁNIMO DE LUCRO..
SE ALGÚN DOS PROPIETARIOS/AS DESTES RECURSOS SE SENTIRA PERXUDICADO/A, NON DUBIDE EN COMUNICALO.

xoves, 19 de decembro de 2013

UNHAS GALLETAS RIQUÍSIMAS!!!!!

O OBRADOIRO DE NADAL, FOI TODO UN ÉXITO, CASE QUEDAMOS SEN SITIO E TANTO AS TRUFAS COMO AS GALLETAS, RIQUÍSIMAS!!
O MELLOR DE TODO... UNHA CONVIVENCIA  INOLVIDABLE DE NEN@S, FAMILIAS E MESTRAS.


PARA QUEN QUEIRA REPETILAS NA CASA:

INGREDIENTES:

- 4 CUNCAS DE FARIÑA.
- 1 CULLERADA DE LÉVEDO EN PÓ.
- 2 CULLERIÑAS DE XENXIBRE MOÍDO.
- 2 CULLERIÑAS DE CANELA MOÍDA.
- 1 CUNCA DE MANTEIGA A TEMPERATURA AMBIENTE.
- 1 CUNCA DE AZUCRE MORENO.
- 1 OVO GRANDE.
- 1/2 CUNCA DE MEL.

ELABORACIÓN:

MESTURAMOS BEN OS INGREDIENTES SECOS,  É DICIR, A FARIÑA, O  XENXIBRE, O LÉVEDO E A CANELA.
BATEMOS A MANTEIGA, QUE ESTARÁ A TEMPERATURA AMBIENTE, CO AZUCRE ATA QUE ÉSTE SE DISOLVA COMPLETAMENTE.
INCORPORAMOS O MEL E O OVO, E POR ÚLTIMO A MESTURA DA FARIÑA COAS ESPECIAS. HAI QUE CONSEGUIR UNHA MASA O MÁIS HOMOXÉNEA POSIBLE.
NO CASO DE SE QUEDAR DEMASIADO PEGAÑENTA, PODEMOS ENGADIR UN POUCO MÁIS DE FARIÑA ATA QUE QUEDE MÁIS FIRME E MANEXABLE (PERO NON PÓR DEMASIADA FARIÑA XA QUE, É POSIBLE QUE AS GALLETAS QUEDEN DEMASIADO DURAS).
RECOMÉNDASE METER A MASA NUN RECIPIENTE DE PLÁSTICO HERMÉTICO E RESERVAR NUN LUGAR FRESCO, PERO NON NA NEVEIRA, DURANTE UNHAS DÚAS HORAS (NO OBRADOIRO NON O FIXEMOS E ESTABAN BOÍSIMAS).
ESTIRAR A MASA SOBRE PAPEL DE FORNO, É PEGAÑENTA POLO QUE SE PODE EXTENDER CO ROLO, ENTRE DÚAS FOLLAS DE PAPEL DE FORNO OU CUN ROLO  DE SILICONA. AGORA DARÉMOSLLE A FORMA DESEXADA; HOMIÑO DE XENXIBRE, ESTRELA, ÁRBORE DE NADAL,...
CO FORNO PREQUENTADO, FORNEAMOS A 180º DE 11 A 15 MIN. PARA PEZAS GRANDES E DE 6 A 8 MIN. PARA PEZAS PEQUENAS. OU ATA QUE OS BORDES COMECEN A SE PÓR MARRÓNS. VIXIAR BEN AS PRIMEIRAS PARA TANTEAR O TEMPO, QUE DEPENDERÁ DO GROSOR E DO TIPO DE FORNO.


 AGORA A COOOCIÑAR!!!!!!!!!!!!!
VEREDES QUE RICAS ESTÁN!!

CRISTINA, DENDE A ESCOLA DE SAN TOMÉ, QUERÉMOSCHE DAR AS GRAZAS POR NOS DAR ESTE TALLER TAN DOCE!!!

 

 

Ningún comentario:

Publicar un comentario